GPS teambuilding

Na de kennismaking met de instructeurs staan gedurende het 2 uur durende programma de volgende activiteiten op het programma, waarbij de TEAMBUILDING en NAVIGATIE centraal staan.

GPS-Tocht
Na de uitleg gaan de deelnemers al wandelend op pad in de Vughtse Heide en worden hierbij geleid door het GPS-oriëntatiesysteem.

Uitleg GPS-oriëntatiesysteem
GPS (Global Positioning System) is een positiebepalingssysteem van de Amerikaanse strijdkrachten. Het systeem bestaat uit een 24-tal satellieten, die elk in een vaste baan om de aarde draaien. Elk van deze satellieten heeft een eigen signaal, dat wordt opgevangen door het 'hand-held' GPS-systeem.

Wellicht is het bovenstaande een beetje technisch, maar het enige dat moet worden onthouden, is dat GPS kan helpen bij het vinden van locaties en de richting die je zou moeten volgen om bij een bepaald doel te komen. Een GPS is geen kompas, maar puur een elektronisch hulpmiddel dat door zijn rekencapaciteit ook extra informatie kan geven, zoals snelheid, waarschijnlijke aankomsttijd en afgelegde afstand.

Teambuilding
Tijdens de tocht wordt er een aantal activiteiten gedaan. De activiteiten zullen gericht zijn op teambuilding, waarbij samenwerking centraal staat:
Evenwichtsdoolhof - Hierbij moet men een golfbal door een doolhof van een vierkante meter loodsen. Vier spelers staan op een hoekpunt van het spel en dienen samen zo snel mogelijk het parcours af te leggen zonder dat de bal in een van de gaten valt.
Spinnenweb - Tussen twee bomen is een net opgespannen met daarin een aantal gaten. Het hele team begint aan de ene kant van het net en moet aan de andere kant van het net zien te komen. Hierbij mag ieder gat maar één keer gebruikt worden en mag het net niet aangeraakt worden.

Bezienswaardigheid
Tijdens de tocht heeft u de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de fusilladeplaats, behorende bij Nationaal Monument Kamp Vught. De fusilladeplaats was de schietbaan van het kamp. In 1947 werd op de fusilladeplaats een gedenkteken onthuld met de namen van de 329 mannen die hier zijn doodgeschoten.

Prijs vanaf € 20,00 p.p. inclusief BTW. Deze prijs is inclusief instructeur(s), materialen, transport en organisatiekosten.