Van kampeerboerderij tot Enjoyhotel

Een kampeerboerderij. Dat was De Kruishoeve ruim 50 jaar lang. Groepen kinderen en jongeren speelden in het groen en overnachtten in de slaapzalen. Tot 2005, toen Maikel Pennings in het bedrijf van zijn ouders kwam. Samen zetten ze een aantal veranderingen in gang, die uiteindelijk leidden tot het drukbezochte Enjoyhotel van 2021.

De familie verbouwde in 2005 een deel van de boerderij tot 10 B&B-kamers. Dat bleek een succesvolle greep. In 2008 besloten ze daarom de B&B om te bouwen tot hotel. Daarvoor creëerden ze nóg eens 10 kamers. Eind 2009 was De Kruishoeve voor de helft kampeerboerderij met slaapzalen, de andere helft draaide succesvol als hotel met 36 kamers. In dat jaar kwam de jonge Frits Smits in dienst als hotelmedewerker.

Kompanen en compagnons

10 Jaar later, in 2019, is De Kruishoeve een compleet hotel met 43 stijlvolle, nette kamers. Maikel neemt het bedrijf over van zijn ouders. Frits, inmiddels vaste medewerker én vriend van de familie, wordt Maikels compagnon.

Dan wordt het 2020 en slaat Corona toe. In maart gaat het land in lockdown. De Kruishoeve fungeert twee maanden lang als coronahotel. Juni, corona is even rustig. Maar Maikel en Frits zitten niet stil. Zij tekenen een overeenkomst met Enjoyhotels. Deze succesvolle samenwerking loopt tot op de dag van vandaag. Gasten weten Enjoyhotel De Kruishoeve te vinden: het hotel is maanden van tevoren volgeboekt.

Maikels ouders genieten inmiddels van hun welverdiende pensioen. Ze wonen nog steeds op het terrein van De Kruishoeve en zien zo nog elke dag met eigen ogen het mooie familiebedrijf waarvan zij aan de basis stonden.